Aanbevelingen

‘We zochten begeleiding voor een andere manier van werken en sturen – wijkgericht – en kwamen uit bij Facilitator, met name vanwege hun eigentijdse, pragmatische en mensgerichte aanpak.

Gedurende 1,5 jaar hebben ze ons naar volle tevredenheid geholpen, met goed gevoel voor bijschakelen maar ook afstand nemen, dingen laten gebeuren/ontstaan. Gestructureerd en doelgericht met focus en tempo, maar pragmatisch als de omstandigheden daar om vroegen. En met goed gevoel voor wat verandering met mensen doet.’

Hans Pars, Bestuursvoorzitter bij WonenBreburg

‘In het vroege voorjaar van 2015 heb ik Jesse benaderd voor het organiseren van twee heidagen voor het managementteam van Yards deurwaardersdiensten. De communicatie verliep soepel en prettig. Jesse wist de wensen en ideeën snel te doorgronden en kwam met waardevolle voorstellen en werkvormen. Zo werd al snel duidelijk dat voorafgaand aan een heidag innovatie en nieuwe dienstverlening het toch goed zou zijn om eerst de communicatie en de verhoudingen binnen het managementteam te onderzoeken en te verbeteren. Jesse neemt bij de voorbereidingen veel zorg uit handen en heeft voor ons een prachtige locatie gevonden in het gebied van de Oostvaarderplassen.

Inmiddels verlopen de MT vergaderingen bij Yards beter en sneller en er is meer begrip voor elkaars standpunten en prioriteiten. Kortom, beide heidagen hebben een aantoonbare verbetering teweeggebracht in onze organisatie onder de deskundige en prettige begeleiding van Jesse Bussemaker.’

Paul Tabor, DGA en gerechtsdeurwaarder bij Yards deurwaarders

‘Het programma en de werkvormen tijdens onze heidag van vrijdag 13 november was leuk & leerzaam. Het resultaat van de dag is dat we aantal zaken en actiepunten nu scherp(er) in beeld hebben. Over jouw begeleiding kan ik zeggen dat je alert was, to the point, in vergelijking met andere aanbieders/trainers beter toegespitst. Werkvorm met stellingen, stelling kiezen in de ruimte (t.o.v. pionnen) en daaruit voortvloeiende uitleg en discussie bood mooie opening.

Eindelijk een heidag die ook duidelijk verband houdt met ‘de werkvloer’. Daarom kijk ik positief terug op deze heidag.’

Dr. Frits de Wolf, Senior Scientist Protein Polymers bij Wageningen Universiteit

‘Het lectoraat Future Urban Regions is een netwerkorganisatie voor kennisontwikkeling voor de Gezonde stad, waarbij acht onderzoekers werken vanuit zes verschillende locaties van de Nederlandse Academies van Bouwkunst. Door zijn inlevingsvermogen, kennis van zaken, scherpe lezing van persoonlijkheden en zijn energieke optreden, heeft Bouke ons in korte tijd geholpen om onze samenwerking zo vorm te geven dat ons team even effectief en doelgericht handelt als één groep op één locatie dat zou doen.’

Eric Frijters, Lector Future Urban Regions

De vormgeving van het programma sprak mij aan, de 2 dagen met een de helft van de medewerkers, de voorbereidende gesprekken, de afdelingsdagen zelf en de evaluatiedag.  Achteraf een logische en prima opzet! We hebben zeker iets in gang gezet en de boel weer eens opgeschud, we moeten nu zeker niet meer verslappen. Ik vond jouw begeleiding erg goed, de persoonlijke benadering, de wijze waarop je mensen ook liet nadenken over hun opmerkingen en je bevlogenheid. Als ik terugkijk zie ik 3 bewogen dagen, waarin veel besproken is en waar we ook als medewerkers en MT in de spiegel hebben kunnen kijken. Er zijn rimpelingen ontstaan maar die zijn nu tenminste boven water, het is aan ons om dat in iets positiefs om te zetten. Bedankt voor de samenwerking!

Frank Verdonk, Teamleider ‘Verbruik’ bij Waternet

‘De vormgeving van de dag was prima, originele uitnodiging, trekt de aandacht en levert gesprekstof. Rondleiding was leuk, mooie break, Het Scheepvaartmuseum was als locatie top! De doelstelling was erg breed, zoals op de dag zelf reeds besproken. Goede begeleiding, van breed naar smal, je hebt het bereikt. Terugkomen bij personen die iets anders te zeggen hadden, of waar mogelijk gevoeligheden lagen. Heel knap met zo’n grote groep! Ik kijk met een goed gevoel terug, goede sfeer, opbouwend. Hopelijk kunnen we dat in de rush of time vasthouden.

Nogmaals mijn complimenten. Het was een leuke dag, veel dank.’

Dr. Baukelien van Triest, Radiotherapeut in het Antoni van Leeuwenhoek

‘Bouke is door mij benaderd om mijn managementteam te begeleiden in een veranderingstraject. Bouke van der Weide Jansen heeft ons hierin snel, effectief en inspirerend geholpen. De sessies waren boeiend waarin Bouke als energieke motor ons inzicht heeft gegeven in besturingsprocessen, strategie en intermenselijke verhoudingen. Wij zullen hem in de toekomst zeker weer benaderen!’

Ir. Bob Custers, Architect-directeur VOCUS architecten bna

Bouke heeft meerdere veranderingstrajecten voor mij begeleid en ook meerdere trainingen gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Bouke doet dit vanuit een theoretische achtergrond en is in staat de sessies praktisch en aansprekend te maken, op elk niveau.

Als opdrachtgever heb ik ervaren dat Bouke scherp is ten aanzien van het formuleren van de doelstelling. Hij help daarmee de juiste sessie te ontwerpen.

Als facilitator is hij in staat mensen aan zich te binden, het onderwerp praktisch te maken en in te spelen op behoeften of specifieke situaties vanuit de groep. Hierbij gebruikt hij zowel zijn scherpte naar de groep, waarbij hij altijd mensen in hun waarde laat, als ook zijn humor om mensen bij de les te houden. Hiermee heb ik ervaren dat zijn sessies effectief en ook leuk zijn.

Ik beveel hem van harte aan.

Cors van der Laan, manager technische dienst Heineken Nederland Supply

‘Nogmaals dank Bouke voor jouw bijdrage aan onze tweedaagse. Onafhankelijk van elkaar hebben mijn collega’s hun waardering voor jouw optreden kenbaar gemaakt.

Je doet de juiste dingen op het juiste moment. Je kunt lang je mond houden als dat noodzakelijk is. Je spreekt mensen individueel, persoonlijk aan als dat wenselijk is. En je denkt snel.’

Gerrit Breeman, directeur/bestuurder Volkshuisvesting Arnhem